top of page
PROJECTEN
EDM_4794.JPG

Huidige project

 

Het school project

Jarenlang heeft KICVOP Uganda met donaties van vele sponsors kinderen naar school kunnen laten gaan. Deze kinderen gingen naar goede scholen, maar dat kwam met een prijs. Een prijs die veel inwoners niet kunnen betalen. Dit heeft geresulteerd tot een lijst van meer dan 200 kinderen die wachten op een sponsoring door KICVOP Uganda. Velen zullen denken dat de overheid hier een rol in moet hebben en dat zijn we helemaal eens. Maar Kazo heeft maar 2 overheidsscholen (38000 inwoners) met overvolle klassen en ook een eigen bijdrage van de ouders die ze vaak met moeite bij elkaar krijgen gebracht. KICVOP Uganda droomt daarom al jaren van een school die goede opleidingen biedt. De school zal een bijdrage vragen aan eenieder van de ouders die dat kan betalen, dit kan ook middels goederen of diensten, zo houden we de drempel laag en kunnen hopelijk zo veel mogelijk kinderen uiteindelijk naar school.  

1,5 Jaar geleden heeft Stichting Kicvop Nederland besloten om de grote droom van KICVOP Uganda, om een school te starten, waar te willen gaan maken. We hebben reeds 50000 euro opgehaald maar hebben nog veel meer nodig!

Ga naar HELP MEE! om te zien hoe jij ons kunt helpen.

Lees hier meer over het project.

We hebben tot nu een aantal projecten met succes mogen steunen.  

Sponsorship Program

Naar school gaan is helaas in Oeganda niet zo vanzelfsprekend als dat in Nederland is. Het sponsorship program is een van de langstlopende projecten van KICVOP Uganda. Kinderen worden als individu gesponsord. Zo kunnen er nu 11 kinderen naar school. Er gaan op dit moment kinderen naar basisschool, middelbare school en zelfs voortgezet onderwijs/universiteit.  

Er worden op dit moment geen nieuwe sponsors aangenomen omdat wij al onze focus leggen op het school project om zo nog veel meer kinderen naar school te kunnen sturen.  

 

Waste management project 

Het afval project hebben we enkele jaren gesteund en loopt nu nog steeds.  We hebben hulp geboden bij het aanschaffen van materialen om de straten schoon te maken. Er werd geld gedoneerd om de gemeenschap bewust te maken van de impact van het (straat)afval en hoe zij dit konden stoppen. Regelmatig worden nu bijeenkomsten gehouden om samen de gemeenschap op te ruimen. Voor het volledige verslag ga naar project. 

Hier vindt u de Nederlandse samenvatting. 

 

Health care van project 

In 2018 hebben we KICVOP Uganda geholpen met het aanschaffen van een auto waarmee HIV/ AIDS besmette mensen uit Kazo naar klinieken gebracht konden worden voor hun maandelijkse check-ups en medicatie verstrekking. Dit heeft de gezondheid van deze mensen erg goed gedaan, doordat ze op tijd op hun afspraken kwamen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten van transport. Helaas staat het project nu stil doordat de auto niet meer werkt. Toch heeft KICVP Uganda hoop dat het project snel weer van start kan gaan. 

 

Library project 

Het bibliotheek project is een van de eerste projecten die we mochten ondersteunen. Toen bestnd Stichting Kicvop Nederland eigenlijk ook alleen nog maar op papier. Jasmijn heeft samen met wat anderen mensen ervoor gezorgd dat er boeken konden worden aangeschaft in Oeganda zodat kinderen meer buiten school (lees KICVOP kantoor) konden lezen. In de loop van de tijd is het ook mogelijk geworden dat scholen gebruik konden maken van de bibliotheek.  

bottom of page